Boeken

Een goede theoloog leest veel. Dat kost het nodige. Hieronder staan enkele tips om te besparen bij de aanschaf van boeken.

Nederlandse boeken
In Nederland is bij wet geregeld dat de boekenprijs op nieuwe boeken vast is. Dat maakt besparen op de aanschaf van nieuwe Nederlandstalige boeken lastig. Maar niet onmogelijk. Hieronder wat tips:

  1. De online boekenwinkel bookspot.nl biedt 20% korting op veel (maar niet alle) Nederlandstalige boeken. Deze korting ontvang je bij bestelling van 4 of meer Nederlandstalige boeken. De korting is een jaar geldig en wordt bij elke nieuwe bestelling van een Nederlandstalig boek verlengd. Bij of na bestelling van de eerste 4 boeken betaal je geen verzendkosten meer.
  2. Vraag vrienden en bekenden of zij nog boekenbonnen hebben liggen die zij niet gebruiken en biedt hen aan deze over te nemen tegen 75% van de bonwaarde. Dat levert effectief 25% korting op op de aanschaf van boeken.
  3. Koop boekenbonnen, bol.com of bookspot bonnen via de website wissel.nl. De korting bedraagt tussen de 8% en de 15%.
  4. Koop boeken tweedehands via sites als marktplaats.nl en boekwinkeltjes.nl.  Ook via bookspot.nl kun je boeken tweedehands kopen. Let wel op de verzendkosten!

Engelstalige boeken
Omdat Engelstalige boeken geen vaste boekenprijs kennen, is het makkelijker om daarop te besparen. Hieronder wat tips:

  1. Gebruik een vergelijkingswebsite om boekprijzen te vergelijken. De vergelijkingssite bookfinder.com vergelijkt de prijzen inclusief verzendkosten naar Nederland.
  2. Goedkope boekensites zijn bookdepository.com en blackwells.co.uk.
  3. Tweedehands zijn boeken soms erg goedkoop (soms minder dan $1.00). Kijk hiervoor op bookfinder.com en abebooks.com. Let op de verzendkosten! Sommige verkopers vanuit Engeland bieden lage verzendkosten. Het kan vanwege de verzendkosten voordelig zijn om meerdere boeken bij dezelfde verkoper af te nemen.
  4. Vergelijk uitgaves. Van veel titels zijn meerdere uitgaven op de markt. Zoek daarom niet op ISBN, maar op titel en auteur. Zo kun je de goedkoopste uitgave bestellen. Ook het bestellen van een oudere druk kan soms veel besparing opleveren.

E-books
Wie wil besparen op boekenkosten kan ook de aanschaf van een e-book overwegen. Nederlandstalige e-books zijn vaak zo’n 30% goedkoper. Voor Engelstalige boeken wisselt de korting ten opzichte van een papieren boek sterk. Op een goede e-reader leest een e-book net zo prettig als een gewoon boek. Het grootste nadeel is dat een e-book na gelezen te zijn niet zo gemakkelijk doorverkocht kan worden.

Voor Nederlandstalige e-books kun je terecht bij de meeste online boekhandels, zoals bookspot.nl. Voor Engelstalige e-books kun je terecht op amazon.com. Veel e-books kunnen ook in Logos aangeschaft worden op logos.com. Voor Logos e-books is wel een e-reader nodig die de Logos-app kan draaien!

Zelf tips?
Heb je zélf tips om te besparen op de aanschaf van boeken? Laat het me weten!